КСЕНОНОВИ ФАРОВЕ

Ксеноновите фарове осигуряват значително повече светлина на пътя от класическите халогенни фарове. Те повишават безопасността, когато е тъмно и сега се срещат в почти всички класове превозни средства. От тази статия ще разберете за структурата на ксеноновите фарове и как те работят. Можете също да разберете какво причинява неуспех на ксеноновите баласти, как бързо могат да бъдат открити неизправности и колко опасно е преоборудването на незаконни ксенонови фарове. Разработени през 40-те години, ксеноновите светлини са представени през 1951 г. от немския производител на осветителни тела Osram. Те бяха добре дошли за заместване на неефективната лампа с въглеродна дъга и се използват и до днес в кината по целия свят. Ксеноновите светлини използваха електрическа дъга на мястото на метална нажежаема жичка, за да осигурят повече лумени (измерване на изходната светлина), докато консумират по-малко електроенергия, което ги прави по-енергийно ефективни. Те също издържат между 200 и 400% по-дълго от халогенните си колеги. Въпреки че материалите, използвани при производството им, ги правят по-скъпи, много автомобилни шофьори ги разглеждат като очевидния избор за тяхната мощност, ефективност и продължителност на живота.

МОДУЛ НА BI-XENON: ФУНКЦИЯ

Ксеноновите фарове се състоят от газовата лампа, ксеноновия баласт и системата за отражение и проектор. Bi-Xenon означава, че дългият и късият лъч се реализират от прожекционен модул. Това има предимство, понеже е необходим само един баласт. Това означава, че две светлинни разпределения с голям светлинен поток са реализирани в най-малкото инсталационно пространство.

Check Also

„NOx Сензор: Основни Принципи и Практични Съвети“

Сензорът за NOx (азотни оксиди) представлява иновативно устройство, което играе важна роля в борбата срещу …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.