Новини » Автоновини

Актуално - устройство за автоматично включване на фаровете



Admin08.08.2012г 

Актуално -  устройство за автоматично включване на фаровете

След промените в Закона за движение по пътищата, вече е задължително шофирането с включени къси светлини през цялата година.

Алтернативата е глоба. Опасенията на шофьорите - при някои модели системите не са създадени, за да не издържат на такова натоварване - непрекъснато включени фарове при шофиране.

Решенията:

Едно от тях би могло да бъде - устройство за автоматично включване на фаровете.

Спестява нерви,средства и време, които бихте изхабили, ако пропуснете да включите фаровете си след потегляне или забравите да ги изключите, когато пристигнете. В противен случай ще отнесете или глоба от КАТ или ще си купувате нов акумулатор. Това устройство ще свърши всичко вместо вас. Веднага след като запалите двигателя, фаровете ви ще са включени без ваша намеса, а в момента в който спрете двигателя, те ще се изключат автоматично заедно с него. Възможно е и да се постави допълнително ключе, с което можете да деактивирате устройството през летния сезон (не е включено в цената). Устройството включва само фаровете на автомобила.

Друг вариант:


DRL или на англииски Daytime Running Lights са така наречените дневни светлини на автомобила. Дневните светлини са средство за привличане на вниманието върху движещите се превозни средства през светлата част на денонощието, с цел повишаване на пътната безопасност. Те са разположени в предната част на автомобила симетрично, по подобие на основните светлини(къси/дълги) или фаровете за мъгла, но с тази разлика, че тяхната единствена цел е автомобилът да бъде разпознаваем от по-далечно разстояние.

Модулът EasyDRL® е многофункционално устройство, което дава възможност да оборудвате автомобил без заложена система за дневни светлини с автоматични дневни светлини и то с разширани възможности.

EasyDRL® представлява модул с минимални размери за управление на дневни светлини, базиран на съвременни електронни компоненти. В зависимост от начина на свързването му може да управлява къси, дълги или допълнително монтирани специални светлини за движение през деня (светодиодни или халогенни), напълно автоматично, в зависимост от това, дали работи двигателят на автомобила, като по този начин допринася за комфорт и допълнителна безопасност при шофиране денем.

EasyDRL® притежава набор от програмируеми функции с помоща на които се конфигурира начина на управление на светлините, дали модула е активен или не, програмиране на функция "Изпрати ме до вкъщи", както и времето за което тя да е активна.

EasyDRL® е проектиран така, че при включване на основните или габаритни светлини(от фабр. ключ за светлините) да спре дневните светлини.

EasyDRL® заработва тогава, когато вашият автомобил заработи стабилно, като следи това по стабилизиране на бордовото напрежение. Включеният 'контакт' няма да му повлияе, независимо колко време седи пуснат. Веднъж стартирал се, модулът управлява късите/дългите светлини чрез ШИМ управление на предварително програмиран от вас процент като по този начин пести енергия.
Функцията "Изпрати ме до вкъщи" се активира (ако е разрешена) тогава, когато угасите двигателя на вашия автомобил и оставя пуснати фаровете още няколко секунди (колкото сте програмирали).

Забележка: Функцията "Изпрати ме до вкъщи" има особенност при своята работа. Независимо коя стойност на времезакъснение сме избрали, функцията се активира, само ако през текущия период на работа (т.е от стартиране на двигателя до неговото изключване) сме използвали стандартните светлини на автомобила.

Основни функции:
1.Активиране/деактивиране на модула чрез светлинния клаксон.
2.Избор на сила на светене – 20%,25%,30%,35%
3.Функция „изпрати ме до вкъщи” за – 5,10,20,30 секунди.

Трета възможност: Продават се фарове за автомобили, които се включват автоматично.





Коментари

Добави коментар

Реклама