Всички имаме коли, нали ?
prolux - напреднал
Здравейте!
Не знам дали тази тема е за тук, но е в стила "направи си сам".
Преди години попаднах на клипче в нета за направата на ангелски очи и се запалих доста. Взех една пръчка от щорите и като си отидох на село я нагрях във фурната на печката на дърва и я свих в желания от мен диаметър. Пробих дупки, сложих диоди, нарязах пръчката, за да разпространява светлината. Светеше горе-долу добре. Това беше опитния вариант (за съжаление нямам снимка).
Онзи ден се присетих пак за това и този път реших да се старая. Отрязах пръчката, викам си за по-прецизно ще я грея във ел. фурната. Да ама не, поувлякох се и първата се разтопи половината. И така открих случайно друг начин за направата на въпросните светлини. Като се загрее повече пръчката започва повърхността й от където се загрява да "ври". Образуват се много финни бели мехурчета. Загрява се по цялата дължина до образуването на малко мехурчета ветре в самата пластмаса. Като се обърне откъм лице пръчката изглежда по-матова и непрозрачна.
От задната страна, където се загрява:
Прикачен файл:
DSC00688.JPG
Откъм лицевата страна:
Прикачен файл:
DSC00689.JPG
Така без да се нарязва пръчката, тези мехурчета разпространяват светлината по-равномерно и поне според мен свети по-силно. За жалост се губи ефекта на БМВ, където рингчетата са на ситни чертички, но на мен лично така повече ми харесва, защото светлината е по-плътна и по-равномерна.
Това е със светкавица:
Прикачен файл:
DSC00685.JPG
А това без:
Прикачен файл:
DSC00686_2.JPG
tarlyo - специалист
И какви са тези щори, и коя е тази част от тях, която използваш?
Какви диоди изполваш?
stiv1961 - майстор
Това са пръчките, които въртят хоризонталните щори, и аз съм гледал такива клипчета ама на вече баба ,,Астра" няма за кога :)

Тема "Направи си сам по-разлчни "ангелски очи"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: